Pers en publicaties

Pers en publicaties

Hieronder vindt u publicaties die interessant zijn voor credit managers. De lijst bevat nieuwsartikels en eigen publicaties over credit management en kredietverzekering.
De publicaties staan op volgorde van datum, van nieuw naar oud.

Mocht u vragen hebben over deze publicaties dan kunt u altijd bij een CRiON medewerker terecht: +32 (0)9.244.62.62.

Optimalisatie van het werkkapitaal: liquiditeit binnen vingerbereik

Wolters Kluwer

Volgens een studie van 2014 betaalt 35,30% van de bedrijven in Vlaanderen hun facturen te laat. 
Hoe kan extra werkkapitaal gecreëerd worden?

Kredietmanagement is de verantwoordelijkheid van de ganse organisatie

KMO-PME

Het belang van kredietmanagement wordt onderschat door KMO's. Nochtans zijn 25% van de faillissementen rechtstreeks het gevolg van slechte betalers.

SME Quickpay: betaal KMO's sneller

Grote bedrijven durven leveranciers al eens erg laat te betalen. Crion, een makelaar gespecialiseerd in kredietverzekeringen, lanceert daarom het manifest SME Quickpay. Grote bedrijven beloven daarin hun kleine leveranciers te betalen binnen een redelijke termijn.
"We stellen vast dat de 'late payments directive' in de praktijk niet werkt. Door de omzetting hiervan in de Belgische wet werd een duidelijk betalingskader gecreëerd, waarbij de betalingstermijn contractueel tot maximum 60 dagen mocht worden verlengd. De realiteit is echter anders, vooral in de relatie tussen grote bedrijven en kleine toeleveranciers. Om dit falen te compenseren, zijn wij gestart met het initiatief SME Ouickpay: een erecode voor grote bedrijven om kmo's correct te betalen', zegt Ortwin Volcke, marketing & research manager bij Crion.