CRiON Nieuwsbrief

CRiON Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis digitale nieuwsbrief van CRiON: “Incredible”. Op kwartaalbasis ontvangt u dan van ons een email met interessante informatie, nieuws, advies en waardevolle tips in verband met kredietverzekering en credit management. We houden u tevens op de hoogte van belangrijke veranderingen in producten, dienstverlening en risicoklimaat. Daarnaast verneemt u de agenda van de volgende Credit Management Cyclus, de seminariereeks voor de creditmanager.

Incredible: credit management newsletter

Equinox Global: unieke visie op “klassieke kredietverzekering”

Equinox Global: unieke visie op “klassieke kredietverzekering”
Interview met Mike Holley
Welke veranderingen ziet u in de nabije toekomst en hoe zal Equinox daar op inspelen?
De komende drie jaar voorzie ik een uitdagende tijd voor de kredietverzekeringsmarkt. Maar het biedt tevens de mogelijkheid aan Equinox Global om zich toe te leggen op de markt van klassieke kredietverzekering.
Daarom lanceerden we vorig jaar “Equinox Complete”. Het product richt zich naar middelgrote tot grote bedrijven. We hanteren een minimumpremie van 30.000€.
De belangrijkste kenmerken van het product zijn: beperkt eigen risico voor de verzekerde, niet-opzegbare kredietlimieten en een automatisch scoringssysteem voor kredietlimieten tot 500.000 USD. Een unieke zekerheid in het huidige onzekere economische klimaat want alles wat wij aanbieden is gebaseerd op het beginsel van niet-opzegbaarheid van limieten.
 

Equinox Global is een gespecialiseerde kredietverzekeraar die gestart is in november 2010. Equinox onderschrijft risico’s voor 8 Lloyd’s syndicaten. De belangrijkste aandeelhouder van Equinox Global is de Beazley Group (36%). De verzekeringsactiviteiten van de Beazley Group zijn “A-rated” (Uitstekend) bevonden door A.M. Best. De andere Lloyd’s verzekeraars zijn: Pembroke, Amlin, Channel, Canopius, ANV, Chaucer en Barbican.
Momenteel is Equinox gevestigd in 5 landen en heeft een 35-tal medewerkers in dienst. In totaal heeft het verzekeringsbedrijf 200 klanten in portefeuille. Tot vorig jaar richtte Equinox zich enkel op grote bedrijven met polissen die sterk aanleunden bij excess of loss , top-up dekking of key account polissen maar er komt verbreding. De kredietverzekeringsmarkt die gedomineerd wordt door 3 grote spelers krijgt er een uitdager bij.
Lees meer en/of neem contact op met een CRiON Account Manager: 09.244.62.62

Lees minder

Lees verder

Nieuw! TradeLiner Coface: kredietverzekering voor middelgrote ondernemingen

Nederlandse bedrijven betalen het snelst

Optimalisatie van het werkkapitaal: liquiditeit binnen vingerbereik

Profit is a matter of opinion. Cash(flow) is a matter of fact. Tips om uw cashflow te verbeteren

Credit management audit: makkelijk en snel met KOi+