Waarom werkkapitaal­financiering?Jouw voordelen

Borgstelling door een kredietverzekeraar (i.p.v. door jouw bank) en/of financiering van jouw openstaande vorderingen door een factor, verruimen jouw werkkapitaal.

Zij maken bovendien ruimte vrij op de kredietlijnen bij jouw bank. Je kan dus jouw bankfinanciering optimaal inzetten voor de financiering van jouw bedrijfsactiviteit.

Waarom werkkapitaal­financiering?

Waarom met CRiON?Onze troeven

360° aanpak

Credit management is veel meer dan kredietrisicobeheer alleen. We reiken jou tal van oplossingen aan om jouw werkkapitaal te verruimen.

Inhouse expertise

De vaak complexe werkkapitaalfinanciering heeft voor onze credit management consultants geen geheimen. Die expertise delen ze graag met jou.

Netwerk van experten

CRiON kent de financiële dienstverleners wereldwijd die de oplossingen aanbieden die jouw werkkapitaal laten groeien.

Maatwerk

Geen standaardoplossing, maar werkkapitaalfinanciering op maat van jouw behoeften: dat werken wij voor jou uit.

Onze oplossingen voor werkkapitaalfinanciering

Borgstelling door kredietverzekeraar

Met een borgstelling of garantie geef je jouw handelspartner de zekerheid dat jij jouw verplichtingen nakomt. Als jou dat toch niet lukt, dan vergoedt de borgsteller jouw partner.

Ook jouw kredietverzekeraar kan borgstelling verlenen. De hoge kredietwaardigheid van jouw kredietverzekeraar geeft jouw handelspartner bovendien extra vertrouwen.

Factoring

Als je (een gedeelte van) jouw uitgaande facturen overdraagt aan een factor, betaalt die jou onmiddellijk de factuurbedragen en verhaalt hij die op factuurvervaldag op jouw afnemers.

Een factor kan niet alleen voorfinancieren, maar ook instaan voor debiteurenadministratie en risicodekking. Als jij dat nodig hebt, tenminste. Wij bouwen een factoringoplossing op maat.

Reverse factoring

Je kan ook inkomende facturen overdragen aan een factor. Die betaalt dan jouw leverancier onmiddellijk en verlangt pas op factuurvervaldag jouw betaling.

Omdat jouw leverancier onmiddellijk wordt betaald, kan je betere aankoopvoorwaarden bedingen en op die manier jouw liquiditeit versterken.

Receivables based financing

Gereputeerde banken doen een beroep op onze experten om de gehele debiteurenportfolio te screenen van hun klanten die ze een receivables based financing aanbieden.

Ook jij kan van die expertise genieten. Onze credit management consultants adviseren jou graag over deze bijzondere vorm van werkkapitaalfinanciering.

Veelgestelde vragen

quote

Steven Ponnet Group Credit Manager, AGC

Wij zoeken creatieve en innovatieve oplossingen in credit management. CRiON reikt die aan en biedt een persoonlijke benadering.

Spreek met een specialist in werkkapitaalfinanciering.

Jouw financieringsbehoeftes zijn uniek. Daarom willen we vooral naar jou luisteren.

Contacteer ons nu voor een optimale financiering op grond van jouw openstaande vorderingen en een maximale verruiming van jouw werkkapitaal.

+32 (0)9 244 62 62 info@crion.com