Inspiratie voor jouw credit management

Om het hoofd te bieden aan de razendsnelle evoluties die jouw credit management beïnvloeden, tracht je op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Wij helpen jou daarbij graag. Wij selecteren voor jou de meest leerrijke nieuwtjes en initiatieven die jou kunnen inspireren om jouw credit management nog te versterken.

Shutterstock 1930513847

16 mei 2024

Impact nieuwe vennootschapswetgeving voor de credit manager

Op 1 mei 2019 onderging het Belgische ondernemingslandschap een ingrijpende verandering met de invoering van het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV). De hervorming bracht significante wijzigingen met zich mee in de juridische structuur van vennootschappen en verenigingen. Ook voor credit managers hebben deze veranderingen aanzienlijke gevolgen.

Shutterstock 2354956821

15 mei 2024

Verbondenheid, het succesrecept van de credit manager

Wat is nu hét recept voor succesvol credit management? We stelden de vraag aan Filip Van Looy, Credit Team Lead EMEA bij Avanos Medical. Met 40 jaar werkervaring binnen een corporate omgeving in verschillende functies, zowel in sales als in credit management, heeft hij een enorme waaier aan kennis, waarbij krediet altijd de rode draad was.

Shutterstock 2167582057

21 maart 2024

Vind je nieuwe collega en versterk je credit management team

De rollen zijn omgedraaid. Daar waar professionals vroeger in de rij moesten staan voor een job, staan bedrijven nu in de rij voor het werven van nieuw talent. Ook binnen Credit Management zien we dat het moeilijk is om gekwalificeerde kandidaten te vinden en te behouden.

Digitalisering

19 maart 2024

Digitalisering opent nieuwe deuren voor credit management

De efficiëntie van bedrijfsprocessen wordt steeds meer bepaald door de mate van digitalisering en automatisering. Ook binnen credit management zorgen digitale tools voor efficiëntieslagen. Dit zien we in het bijzonder bij kredietwaardigheidsbeoordeling, facturatie en het incassoproces. Klaar om een volgende stap te zetten in de digitalisering van je credit management?

Shutterstock 2420193227

01 februari 2024

Kredietverzekering als kompas in onzekere tijden

Zonder kompas raken zelfs de meest ervaren wandelaars verdwaald in het bos. Dat het economisch minder goed gaat is geen nieuwtje. Op geopolitiek vlak zien we conflict in Oekraïne, oorlog in Israël, de conjunctuur gedraagt zich wispelturig, met een duidelijke daling van de vraag.

Shutterstock 1091809544

12 juni 2023

Werkkapitaaloptimalisatie

Het woord ‘werkkapitaal’ zegt het zelf: het is het ‘kapitaal’ dat (de middelen die) je als ondernemer toelaat (toelaten) om te ‘werken’, om je dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen, om leveranciers te betalen, lonen uit te keren, enz

HQ building Mechelen

05 mei 2023

Klantgetuigenis PolicyManager®

Toen HR-dienstengroep Agilitas een kredietverzekeringsoplossing zocht, zocht het meteen ook een tool om de kredietlimieten op zijn vele duizenden klanten te beheren. Die tool vond ze in PolicyManager, die maar liefst 95% van de kredietlimietbeoordelingen van Agilitas automatiseert.

Shutterstock 2248134023

04 mei 2023

AI in Credit Risk als een driver voor customer centricity

Artificiële intelligentie is niet meer weg te denken uit het nieuws: chatGPT en wat de impact ervan kan zijn, zet in elk geval aan tot nadenken. Hoe zit het eigenlijk met artificiële intelligentie in credit management: welke concrete toepassingen zijn er al en is de credit manager binnenkort een bedreigde soort? We gingen samen met Marc Brems (BASF) na hoe artificiële intelligentie in credit risk je dichter bij je klant kan brengen.

Shutterstock 784546060

13 maart 2023

Incasso bij onze noorderburen

Noem het de Nederlandse zakelijkheid: bij het vervallen van een factuur laat men er ginder geen gras over groeien. Incasso gebeurt er snel en de betrokken rentes en kosten tikken behoorlijk aan.

Shutterstock 712434244

08 maart 2023

Incasso in Duitsland, onze grootste exportmarkt

Duitsland is al jaar en dag onze grootste exportmarkt. Het is dan ook zinvol om even stil te staan bij de regelgeving en handelsgebruiken die er gelden voor incasso. Snelheid is alvast de boodschap.

Shutterstock 704363668

23 februari 2023

Op zoek naar de kanarie in de credit risk koolmijn

Welke zijn de early warning indicators anno 2023?

We worden elke dag opnieuw overspoeld met een tsunami van data en informatie. Dit is niet anders voor de credit manager. Belangrijk is om in de veelheid aan data net die elementen te detecteren met een hoge voorspellende waarde die toelaten snel en adequaat te reageren. We gingen samen met Marc Brems (BASF Antwerpen) en Pascal Flisch (Trends Business Information) op zoek naar de kanaries in de credit risk koolmijn.

Shutterstock 1932042689

08 december 2022

Is smart invoicing echt smart? Of slechts een hype?

Smart is hype, smart is hip. Ook smart invoicing maakt opgang. Smart invoicing is evenwel meer dan pdf files van jouw facturen uitsturen. Als je je facturatie echt smart aanpakt, bouw je sterkere klantenrelaties. En bespaar je tijd en geld.

Shutterstock 2057392145

14 november 2022

ESG: hype of realiteit?

Ondernemingen moeten aan steeds meer duurzaamheidseisen op het vlak milieu (Environment), maatschappij (Social) en goed bestuur (Governance) – of kortweg ESG – voldoen. Zo worden binnen afzienbare tijd nieuwe rapporteringsverplichtingen over duurzaamheid opgelegd. ESG is dan ook een hot topic voor ondernemers en kredietverzekeraars. ESG is geen hype, maar realiteit.

Shutterstock 2108334479

24 oktober 2022

Credit Management in tijden van crisis

Crisis: het is het nieuwe normaal geworden. Daarom vroegen we aan de belangrijkste kredietverzekeraars: Credit or Crisis? Hoe zien kredietverzekeraars de toekomst tegemoet? Of en hoe sturen zij hun kredietlimietbeoordelingen bij? En welke tips & tricks reiken ze aan?

Shutterstock 734461351

12 juli 2022

Fraude: een gesel van deze tijd

Fraude komt veel meer voor dan de meeste ondernemers vermoeden. Zo toont een onderzoek van Allianz Trade aan. Henk Deraedt, Director Bank & Special Products Benelux bij Allianz Trade, licht de onderzoeksresultaten toe en geeft tips & tricks om fraude te voorkomen.

Nick fewings xii Uq3 Btl Nc unsplash

16 juni 2022

Product in de Kijker: International Factoring Pass van Eurofactor

Bij internationale factoring de voordelen van een gecentraliseerde aanpak combineren met die van lokale ondersteuning? Dat kan met de International Factoring Pass van Eurofactor.

Credit manager is geen robinson crusoe news

09 juni 2022

Een credit manager is geen Robinson Crusoë

Credit management voer je niet vanop een onbewoond eiland. Omdat credit management raakt aan vele beleidsdomeinen van een organisatie, zoals sales, legal en finance, werk je als credit manager nauw samen met collega’s van die afdelingen. Geïntegreerd credit management reikt zelfs vérder dan de eigen organisatie: het sluit aan op het aankoopproces van de klanten.

Debt collection in France news

28 maart 2022

Incasso in Frankrijk: la douce France, of toch niet?

Wie in Frankrijk incasso wil voeren, moet niet alleen rekening houden met de wettelijke, maar ook met de culturele verschillen die bestaan tussen invordering daar en incasso hier.

Werkkapitaal optimaliseren news

01 maart 2022

Werkkapitaal optimaliseren is meer dan DSO bewaken

Benieuwd naar opportuniteiten om je werkkapitaal te verruimen? DSO onthult vaak slechts een tipje van de werkkapitaal-ijsberg. Er zijn nog meer KPI’s die je kan bewaken en acties die je kan ondernemen om je working capital performance te verbeteren.

ESG in credit risk news

17 februari 2022

ESG in credit risk

Is je credit risk benadering aan een update toe? Als je vorig jaar crisisbestendigheid had toegevoegd aan je kredietwaardigheidsanalyse, is ons advies om vanaf nu ook ESG indicatoren mee op te nemen.

Collenda news

01 februari 2022

CRiON + Collenda = debiteurenbeheer made easy

Om debiteurenbeheer te vergemakkelijken, reiken we onze klanten voortaan ook de S4Dunning oplossing aan van Collenda. Een belangrijke tool om je debiteuren nauwgezet op te volgen. Altijd en overal.

Werkkapitaal in quarantaine_news

03 december 2021

Plaats je werkkapitaal niet in quarantaine

Ruim anderhalf jaar na de start van de pandemie bekijken we met een aantal experten hoe je ervoor zorgt dat je werkkapitaal niet in quarantaine gaat.

Credit or crisis_news

31 maart 2021

Credit or crisis

De covidcrisis … 1 jaar later. Een goed moment om met 5 verzekeraars rond de tafel te zitten om de balans op te maken en vooruit te blikken. Wij geven alvast de grote lijnen van het panelgesprek weer.

Credit Management is topsport news

11 februari 2021

Credit management in coronatijden? Topsport!

In een scrum workshop staken we virtueel de koppen bij elkaar met een aantal credit managers, blikten terug op een bijzonder 2020 en polsten naar de verwachtingen voor 2021.

Put inspiratie uit
de nieuwste ontwikkelingen
in credit management.

Schrijf je in op onze nieuwsberichten.